Iwema positief over kennismaking met Engels TT-team

MOTORSPORT - Jasper Iwema uit Hooghalen houdt een positief gevoel over aan de eerste test met z'n nieuwe motor in Barcelona waar hij tijdens de TT op zal gaan rijden. In dienst van het Engelse KRP-team zal hij op een KTM-FTR-motor gaan rijden.
'Het is een motor waar nog niet mee in het WK wordt gereden. Het is het beste motorblok van het afgelopen seizoen; dat van KTM, gecombineerd met het best sturende chassis van FTR. De Engelsen hebben er werk van gemaakt om die twee componenten samen te voegen. De eerste indruk is goed. Het lijkt een competatieve motor. En ik heb woensdag meer kilometers gereden dan in de rest van het seizoen'.

Iwema staakte dit seizoen al na twee wedstrijden de strijd om het Europees/Spaans Kampioenschap. Hij stapte op bij het Spaanse Machado team omdat hij niet het materiaal kreeg wat hem beloofd was.

Of er na de TT nog een verdere toekomst is weggelegd voor Iwema bij het Engelse team is nog niet duidelijk. Dat heeft vooral te maken met financiën. Met het geld dat hij terugkrijgt van het Spaanse team kan hij de TT betalen. Ook hoopt hij voor de TT nog een extra test in te kunnen plannen, het liefst op het TT-circuit. Maar dat is nog niet zeker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl