Holder van ACV naar WKE

Robbie Holder
Robbie Holder
VOETBAL - Robbie Holder speelt volgend seizoen voor zondagtopklasser WKE. De 20-jarige linksbenige aanvaller maakt de overstap van het Asser ACV, waar hij dit seizoen speelde.
Holder begon zijn voetballoopbaan bij GRC Groningen, waarna hij in de jeugdopleiding van FC Groningen terecht kwam. In de zomer van 2012 zou hij verhuurd worden aan SC Veendam, maar pas net voor de winterstop van het seizoen 2012/13 werd hij daadwerkelijk verhuurd. Op 14 december 2012 debuteerde hij tegen Helmond Sport. Hij scoorde twee goals, namelijk tegen Sparta Rotterdamen Almere City FC. Na het faillissement van Veendam keerde Holder weer terug naar Groningen. Al snel kreeg hij daar te horen dat FC Groningen geen toekomstplannen met hem had. Holder besloot daarom een oefenstage bij het Finse FC KooTeePee Kotka, uitkomend in de Ykkönen, af te leggen. De Finse club wilde hem graag contracteren, maar Holder koos uiteindelijk voor ACV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl