Roden weer terug in tweede klasse

VOETBAL - Na een afwezigheid van een jaar keert Roden weer terug in de tweede klasse van het zondag amateurvoetbal. Nadat vorige week Drachten in Friesland op 0-0 werd gehouden, was de ploeg van trainer Wietse de Jong in eigen huis met 3-2 te sterk. Grote man aan de kant van Roden was de pas vijftien jarige spits Robin van der Tuin. De aanvaller scoorde twee keer.
Roden was de eerste helft de betere ploeg, kreeg een paar grote kansen, maar moest tot 42ste minuut wachten op de openingstreffer. Van der Tuin bleef oog in oog met doelman Ludo Laanstra koelbloedig.

Na rust veranderde het beeld van de wedstrijd. Drachten zette de thuisploeg vast, maar grote kansen leverde het niet op. Doelman Rutger Beuzenberg bracht de spanning weer terug in de wedstrijd door een enorme fout te maken. Hij liet een afstandschot van Tarik Alazabe door zijn vingers glippen.

Roden toonde echter veerkracht en aanvoerder Jos Darwinkel bracht de ploeg opnieuw aan de leiding. Alazabe kreeg anderhalve minuut later een rode kaart en toen Van der Tuin met zijn tweede treffer van de middag de stand op 3-1 bracht, leek de wedstrijd beslist.

In blessuretijd bracht Hessel Okke de Vries de spanning terug. In de laatste minuut leek Drachten de kans te krijgen op de gelijkmaker. Scheidsrechter Broekman wees na een overtreding van Roden naar de strafschopstip. Op aangeven van zijn assistent, de heer Oord, werd de bal echter buiten het strafschopgebied neergelegd. De vrije trap leverde geen doelpunt op, zodat het feest in Roden losbarstte.

Van der Tuin gaf na afloop aan wel zenuwachtig te zijn geweest, maar dat dit verdween na zijn eerste doelpunt.