400 deelnemers eerste KolonieLoop

Hardlopen (archieffoto)
Hardlopen (archieffoto)
FREDERIKSOORD - Aan de eerste KolonieLoop in Frederiksoord hebben vandaag 400 individuele deelnemers en negen bedrijventeams meegelopen.
De hardlopers konden kiezen tussen 5 kilometer en 10 kilometer. In de ochtend was er een sponsorloop voor kinderen. Zij hebben 700 euro bijelkaar gelopen voor Bosbad Vledder. Het zwembad schaft van dit geld een onderwaterspel aan.

De lopers hadden het moeilijk vanwege de warmte. De organisatie had voor extra waterpunten gezorgd op het parcours. Bovendien bleek een klein hoogteverschil aan het eind van de loop de atleten hard te raken. De start van de Kolonieloop was in Frederiksoord en liep door het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid. Winnaar van de 10 kilometer is Jendo Visser uit Enschede. Hij liep de afstand in 38.18. Bij de dames was de winst voor Kelly van den Heuvel uit Havelterberg. De vijf kilometer bij de mannen was voor Nick Eleveld uit Enschede. Hij liep de afstand in 18.20. Snelste dame in deze categorie was Manon Mensink uit Arnhem in 21.09.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl