Hoogeveen zet projecten on hold

HOOGEVEEN - B & W van Hoogeveen zetten een aantal projecten tijdelijk 'on hold' of in de ijskast. Omdat het nog onduidelijk is hoeveel geld Hoogeveen krijgt van het Rijk tot 2018 worden de komende tijd alleen zaken uitgevoerd die belangrijk of al onomkeerbaar zijn.
Projecten die tot minimaal dit najaar worden uitgesteld zijn: de herinrichting van de verkeersonveilige Dorpsstraat in Pesse, de herinrichting van het verouderde winkelcentrum Het Hoekje in Hollandscheveld, herstructurering van de Hoogeveense Oranjebuurt en de bouw van een MFC in de wijk Wolfsbos. De aanleg van een haven voor de recreatievaart bij het Zuiderpark gaat op de reservelijst, evenals nieuwe kadewanden voor de industriehaven en het vervangen van stoplichten op een paar kruispunten.

Onomkeerbare projecten en plannen met prioriteit 1 zijn: bouw van de parkeergarage de Kaap, herinrichting Park Dwingeland en het Beukemaplein, vervanging van parkeerautomaten en het verkeersveiliger maken van de Zuidwoldigerweg en de Schutstraat/Griendsveenweg. Daarnaast krijgt de gemeente drie taken van de Rijksoverheid erbij op het gebied van de zorg. B & W willen eerst een soepele overgang, daarna gaat Hoogeveen kijken welke zorg mensen echt nodig hebben en wat ze zelf of hun familie kan doen.

De onzekere financiële situatie komt onder meer doordat nog niet precies duidelijk is hoeveel geld Hoogeveen voor de nieuwe taken krijgt. Daarnaast gaat de uitkering uit het gemeentefonds omlaag. Om Hoogeveen financieel gezond te houden en tegenvallers op te kunnen vangen willen B & W op dit moment niet de 58,7 miljoen euro die bestemd is voor investeringen al compleet verdelen over diverse projecten. Bij de programmabegroting in het najaar moet er meer duidelijkheid zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl