GroenLinks bezorgd over snoeien van riet tijdens broedseizoen

Een waterhoen op een nestje (Rechten: J. de Vin)
Een waterhoen op een nestje (Rechten: J. de Vin)
ASSEN - GroenLinks in Assen is bezorgd over het snoeien en kappen van riet in het Havenkanaal tijdens het broedseizoen. Volgens de partij gaat de gemeente donderdag beginnen met de werkzaamheden.
Het riet zou gesnoeid moeten worden omdat er pollen loslaten. GroenLinks heeft vragen gesteld aan het college van B en W van Assen over de werkzaamheden. De partij wil weten waarom de werkzaamheden niet na het broedseizoen worden gedaan. En ook of het college bereid is de werkzaamheden uit te stellen. De partij vraagt zich af of het college er zich van bewust is dat de gemeente in strijd met de Flora - en Faunawet handelt als er donderdag gesnoeid gaat worden.

Het verstoren van broedende volgens en jongen in het broedseizoen is volgens de Flora- en Faunawet verboden. Voor het broedseizoen geldt geen vaste periode. Het verschilt namelijk per soort. De partij stelt voor om de werkzaamheden in september uit te voeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl