Waterschap Reest en Wieden verhoogt tarieven

Reest en Wieden
Reest en Wieden
MEPPEL - Het waterschap Reest en Wieden verhoogt de tarieven voor particulieren in 2015 met 2,4 procent. In de jaren daarna gaan de prijzen met 4,6 procent omhoog.
Volgens het waterschap stijgen de prijzen minder dan verwacht. Het Dagelijks Bestuur presenteerde de plannen voor de komende jaren voor het waterbeheer in de regio West-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Voor het zuiveren van afvalwater daalt in de plannen het tarief jaarlijks met 2 procent tot 2019.

Positief resultaat

Het waterschap haalde een positief resultaat van 3,5 miljoen euro op de jaarrekening van 2013. De lagere rentelasten en lagere afschrijvingslasten zorgden hiervoor, maar ook meer ontvangen subsidies en het niet doorgaan en of latere realisatie van investeringen. Ook is een half miljoen euro verdiend aan de verkoop van gronden. Daarnaast bezuinigde het waterschap op personeel. De kosten voor het minder gebruik van chemicaliën in het zuiveringsproces leverde een voordeel van 400.000 euro op.

Op 24 juni beslist het Algemeen Bestuur over de voorstellen van het Dagelijks Bestuur. Ook wordt dan de jaarrekening van 2013 behandeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl