Wijster en Drijber vrezen tweede 'stinkfabriek'

WIJSTER - Bewoners in Wijster en Drijber zijn bang voor nog meer stankoverlast. Het bedrijf Orgaplus uit De Krim wil op het bedrijfsterrein in Wijster een nieuwe fabriek bouwen, waar van kippenmest organische mestkorrels worden gemaakt.
Bewoners hebben al veel last van slachtafvalverwerker Noblesse. Een tweede "stinkfabriek" willen ze er niet bij hebben.

De Krim

Orgaplus heeft in De Krim een slechte naam. Bewoners klagen daar al zeven jaar over ondraaglijke stank. De gemeente Hardenberg heeft het bedrijf al een dwangsom van 50.000 euro opgelegd en een boete van 5.000 euro. Bij zuidelijke wind mag Orgaplus niet meer produceren. Plaatselijk Belang De Krim krijgt nog steeds klachten van bewoners. Het bedrijf gaat nu een hogere pijp plaatsen om de stank in te perken.

Orgaplus zegt in Wijster aan de strengste eisen te gaan voldoen, maar sluit niet uit dat omwonenden iets zullen ruiken. De mestverwerker krijgt bijna een ton subsidie van de provincie Drenthe om restwarmte van vuilverwerker Attero te gaan gebruiken. Er kunnen zo'n 40 mensen werken. Midden-Drenthe behandelt de aanvraag van de vergunning.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl