Duizend handtekeningen tegen verschraling busvervoer Hoogeveen

Stadsbus in Hoogeveen
Stadsbus in Hoogeveen
HOOGEVEEN/MEPPEL - Duizend mensen ondertekenden de petitie van actievoerder en busreiziger Nico Takkenberg uit Hoogeveen. Dinsdag stapt hij met de handtekeningen tegen de bezuinigingen op de Hoogeveense stadsbusdienst naar de provincie.
Het OV-bureau Groningen-Drenthe wil opnieuw 1,8 miljoen euro bezuinigen op het busvervoer, dit keer vooral op de stadslijnen in Meppel, Hoogeveen en Assen. Als de stadslijnen niet twee maar één keer per uur rijden en ’s avonds en in het weekeinde niet of nauwelijks, dan bespaart het OV-bureau al bijna acht ton.

Volgens Takkenberg is er de afgelopen jaren al fors gesneden in de stadsbussen. "In Hoogeveen reden ze eerst ieder kwartier, dat werd eens in het half uur en straks gaat lijn 2 naar een uursdienst. Dat is zo onaantrekkelijk dat reizigers af haken. Vooral omdat er dan heel lange overstappen zullen ontstaan op andere bussen en treinen."

In Meppel vrezen ze hetzelfde. Actievoeder en buschauffeur Martijn Mulder schat dat er tot nu toe tenminste vierhonderd handtekeningen van reizigers zijn verzameld. "In Meppel wil het OV-bureau de gevolgen opvangen door 's avonds en op zondag reizigers uit de wijken Bergierslanden en Oosterboer op te laten stappen bij haltes van streeklijnen. Maar dat is voor veel reizigers geen alternatief, onder meer door de lange afstand naar die haltes." Wanneer Mulder de Meppeler handtekeningen aan Provinciale Staten aanbiedt, is nog niet bekend.

Het OV-bureau neemt 20 juni een definitief besluit over de nieuwe dienstregeling.

Lees meer:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl