Opnieuw 18 en 15 jaar geëist voor zwembadmoord

Justitie
Justitie
MARUM - Tegen de twee verdachten van de moord op motorhandelaar Jan Elzinga uit Marum zijn in hoger beroep voor het gerechtshof in Leeuwarden celstraffen geëist van 18 en 15 jaar. De eis is gelijk aan de uitspraak van de rechtbank in Groningen, vorig jaar oktober.
Het Openbaar Ministerie ziet de 46-jarige Willem P. uit Kampen als opdrachtgever en brein achter de moord en eiste tegen hem de hoogste straf. Elzinga werd in de zomer van 2012 op klaarlichte dag geliquideerd op de stoep van het plaatselijke zwembad. Hij werd van dichtbij in z'n borst geschoten. Het motief is nooit opgehelderd. Voor het scenario dat Elzinga in opdracht van zijn vriendin vermoord zou zijn, is nooit bewijs gevonden. Ook een afrekening in het drugsmilieu kon door justitie niet worden aangetoond.

Pascal E. uit Zwolle heeft als enige verdachte een bekentenis afgelegd. Hij heeft toegegeven dat hij de trekker heeft overgehaald. Hij zou in opdracht van medeverdachte Willem P. hebben gehandeld, maar die ontkent elke betrokkenheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl