RTV Drenthe heeft eigen WK orakel: Fuleco voorspelt uitslagen

PROVINCIE - De officiële mascotte van het WK voetbal in Brazilië is een gordeldier. En laat deze mascotte nu in het Drentse Orvelte wonen! Fuleco uit Orvelte gaat voor RTV Drenthe de WK uitslagen voorspellen.
Fuleco
Even voorstellen: Mijn naam is Fuleco, het kogelgordeldier. 20 januari 2014 ben ik geboren in dierenpark Zoobizar in Orvelte. Dit jaar ben ik dé mascotte van het wereldkampioenschap voetbal! De naam Fuleco heeft een hele bijzondere betekenis. Het is een samenvoeging van de Portugese woorden futebol en ecologica; in het Nederlands betekent dit voetbal en ecologie. Een hele creatieve naam vind ik zelf. De komende weken zal ik voor RTV Drenthe, als speciale WK mascotte, de voetbalwedstrijden voorspellen.

WK mascotte
Het gordeldier is als mascotte gekozen, omdat deze dieren in Brazilië met uitsterven worden bedreigd. Met de grote stroom toeristen in het land, wil Brazilië aandacht vragen voor de bedreiging van de dieren en het verdwijnen van het leefgebied.

Er zijn verschillende soorten gordeldieren. In de afgelopen tien jaar zijn er in Europa slechts drie kogelgordeldiertjes geboren die niet vlak na de geboorte zijn overleden. Het is dus extra bijzonder dat juist in het kleine dierenpark in Orvelte 'Fuleco' ter wereld kwam. Een kogelgordeldier kan zich bij gevaar oprollen tot een kleine voetbal. De pantsers van zijn staart, kop en rug passen namelijk precies in elkaar.

Voorspellen van WK uitslagen
Fuleco in Orvelte is nog jong en ook een tikje onervaren. Maar hij gaat zijn uiterste best doen om de WK wedstrijden juist te voorspellen. In de dierentuin is een grasveldje aangelegd en in tweeën verdeeld. Fuleco duwt met zijn snuit een bal over het veld. De ene helft van het speelveld is voor het Nederlands elftal en komende vrijdag is de andere helft voor Spanje! Iris Al, de eigenaresse van de dierentuin, is al druk met Fuleco aan het trainen om de bal goed onder de snuit te krijgen.

Fuleco vindt het allemaal spannend! Wij van RTV Drenthe wensen hem heel veel succes. Op de Facebookpagina van de dierentuin en op onze eigen Facebookpagina houden we je op de hoogte over de voorspellingen en het wel en wee van Fuleco.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl