Burgemeester van Emmen sloot ten onrechte drugswoning

EMMEN - Burgemeester Cees Bijl is verbaasd over de uitspraak dat het hard- en softdrugsbeleid van de gemeente Emmen onrechtmatig is. Dat stelde Rechtbank Noord-Nederland.
Die vernietigt hiermee een besluit van burgemeester Cees Bijl om een woning in Nieuw-Dordrecht voor drie maanden te sluiten. In een stacaravan op het erf van de woning werden vorig jaar 242 hennepplanten gevonden. De bewoner vocht de sluiting aan bij de rechtbank.

De rechter vindt het beleid van de burgemeester te kort door de bocht. Bijl sluit een woning voor drie maanden als er meer dan vijftig gram drugs of twintig hennepplanten worden gevonden. Volgens de rechtbank mag dat niet bij een eerste overtreding. Dan zou een waarschuwing op z'n plaats zijn, tenzij er sprake is van een ernstig geval.

Burgemeester Bijl gaat zich in de uitspraak verdiepen en besluit dan of hij er tegen in beroep gaat. Ook zegt dat hij dat Emmen door de rechter in soortgelijke zaken meerdere keren in het gelijk is gesteld. .

Afgelopen twee jaar zijn ongeveer 45 panden gesloten omdat er hennepplanten stonden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.