Actie bij NAM-kantoor wordt uitgebreid

ASSEN - Het tentenkamp dat actievoerders uit Groningen hebben opgericht bij het hoofdkantoor van de NAM wordt verder uitgebreid.
De actievoerders gaan meer tenten opzetten en roepen mensen op hun actie te steunen. Donderdag leek de kou uit de lucht, na een toezegging van de NAM om gevraagde onderzoeksgegevens over bevingen aan de actiegroepen beschikbaar te stellen. "Maar dat is een toezegging. We zijn pas tevreden als we die gegevens echt in onze handen hebben," aldus Gerry Kuipers van Grunn in Beweging. De actievoerders zijn ook boos omdat ze vandaag niet aanwezig mochten zijn bij een overleg tussen de NAM en het KNMI.

De NAM zegt de uitbreiding van het tentenkamp te tolereren. "Zo lang de mensen zich netjes gedragen hebben wij er geen moeite mee en mogen ze ook douchen bij ons," aldus woordvoerder Chiel Seinen. Hij zegt dat het even tijd kost om de gevraagde gegevens aan te leveren, maar dat ze binnen nu en twee weken worden verstrekt.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl