Groot feest in Drenthe; WK-rotonde Hoogeveen minder in trek

HOOGEVEEN - De WK-rotonde in de Weide in Hoogeveen was gisteravond minder in trek dan voorgaande jaren. Na de 5-1 overwinning van Nederland op Spanje trokken hooguit 150 jongeren naar de rotonde. Wel was het groot feest.
Hoewel de rotonde was afgezet door de gemeente en politie duidelijk zichtbaar aanwezig was kwamen na de wedstrijd er toch jongeren heen om de overwinning van Oranje te vieren. Ook op de rotonde in Klazienaveen werd feest gevierd.

Hoogeveen

Er deed zich één incident voor in Hoogeveen: een automobilist negeerde het rijverbod op de rotonde en maakte snel een ere-rondje. Daarbij raakte hij een fietser. De fietser raakte niet gewond. De automobilist werd 150 meter verder door de politie klem gereden en moest blazen. De man is afgevoerd naar het politiebureau.

In 2010 ging het tijdens het WK goed mis op de rotonde en moest de ME ingrijpen. Sindsdien sluiten gemeente en politie de rotonde af voor het verkeer tijdens WK en EK-wedstrijden van het Nederlands elftal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl