Moderne zwemlessen bij zwembad Zwanemeer Gieten

GIETEN - Zwembad Zwanemeer in Gieten is het eerste buitenbad in Drenthe dat deze zomer gebruik maakt van de methode 'Easyswim' bij de zwemlessen voor een diploma.
Kinderen dragen tijdens de les een zwemvest en worden letterlijk meteen in het diepe gegooid. Overleven is het eerste dat de kinderen leren. Al na zo'n tien lessen kunnen ze zonder zwemvest zelfstandig in het water springen, boven komen, op de rug draaien en naar de kant zwemmen. Voor het verkrijgen van diploma A zijn nog wel net zoveel zwemuren nodig, gemiddeld 42 klokuren. De methode heeft vooral als voordeel dat de kinderen vrijer kunnen bewegen en zichzelf sneller kunnen redden in diep water.

Twintig procent van de zwembaden in Nederland maakt inmiddels al gebruik van Easyswim. Naast Zwanemeer is ook De Borghoorns in Annen van start gegaan met Easyswim. Binnenbad Bad Hesselingen in Meppel maakt ook al gebruik van Easyswim. Inmiddels hebben meerdere Drentse buitenbaden interesse getoond voor de lesmethode.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl