Woonconcept wil aanpak Hoogeveense Oranjebuurt redden

HOOGEVEEN - Woonconcept wil de wijkverbetering van de Oranjebuurt in Hoogeveen alsnog vlottrekken. De woningverhuurder gaat daarover in gesprek met het college van B en W.
Directeur Sandra Korthuis van Woonconcept zei dat zaterdag in het Radio Drenthe-programma Cassata. De corporatie heeft voor 5,5 miljoen euro de huizen in de Oranjebuurt gerenoveerd en de gemeente zou de aanpak van de straten en het openbaar groen voor haar rekening nemen. Maar dit verbeteringsproject is afgelopen week uitgesteld, omdat B en W eerst meer duidelijkheid willen over de financiële positie van Hoogeveen voor de komende jaren en hoeveel geld het van het rijk krijgt.

Provincie

De buurtvereniging van de Oranjebuurt verzet zich hiertegen, omdat ze vreest voor afstel, en die krijgt nu steun van Woonconcept. Directeur Korthuis wil samen met de gemeente richting de provincie Drenthe, om daar alsnog geld vandaan te halen om het wijkverbeteringsproject toch uit te voeren. "Een eerder verzoek is afgewezen, omdat er geen geld meer in het daarvoor bestemde provinciale potje zat. Maar ik heb begrepen dat er weer geld is, dus waarom niet nog eens bij de provincie langs," aldus Korthuis.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl