Haagse kinderen massaal naar Wilhelminaoord

WILHELMINAOORD - 'School in Bos' in Wilhelminaoord viert haar 40-jarig bestaan. In de afgelopen veertig jaar, zo is de schatting, hebben zo'n 90.000 basisschoolleerlingen uit Den Haag een bezoek gebracht aan de school in Drenthe.
Het terrein met gebouwen is eigendom van de gemeente Den Haag. Doel is om leerlingen uit de stad kennis te laten maken met natuur en milieu. Volgens de gemeente heeft dat een positief effect op de manier waarop ze in de stad omgaan met de groene omgeving. Op het terrein van de school is verder een nagebouwd dorp uit de prehistorie te vinden. Daar wordt leerlingen bijgebracht hoe mensen in de oudheid woonden en leefden. De gemeente Den Haag is blij met hun bezit in Drenthe. Ze willen het niet kwijt. Van de 52 weken in een jaar is de school gemiddeld 40 weken in gebruik. Komende week is er weer een nieuwe groep Haagse kinderen te vinden in Wilhelminaoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl