Amerikaanse zanger speelt lijk in Rolde

ROLDE - De wereldberoemde Amerikaanse zanger George McCrae is gisteravond 'vermoord' in Rolde. Hij speelde het lijk bij de opnames van een filmpje van de Jan Thiesschool in het dorp.
Jaarlijks maken de leerkrachten van de school een aflevering van de politieserie 'Flikken Rolde', om de leerlingen van groep 8 te verrassen. De serie is losjes gebaseerd op 'Flikken Maastricht' van de TROS. In eerdere afleveringen speelden burgemeester Eric van Oosterhout van Aa en Hunze en voetbaltrainer Martin Drent de rol van lijk.

Disconummer
Het lijk van dit jaar, zanger George McCrae, had in 1974 een wereldwijde hit met het disconummer 'Rock your baby'. Tegenwoordig woont de Amerikaan in Limburg. Dit weekend was hij in Drenthe om vrijwillig het lijk in de derde editie van Flikken Rolde te spelen. Ook deed hij voor de opnames een optreden bij het hunebed in het dorp.

Hoe en waarom McCrae aan zijn eind komt, mag nog niet verklapt worden, maar het heeft iets met een hoge uithaal te maken. De film is naar verwachting af in augustus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl