Jens Dekker oppermachtig rond Baggelhuizerplas

MOUNTAINBIKE - Jens Dekker uit Fluitenberg heeft de mountainbikewedstrijd rond de Baggelhuizerplas bij de nieuwelingen gewonnen. Dekker was oppermachtig en won met bijna 40 seconden voorsprong.
Dekker nam in de eerste ronde de leiding om deze niet meer af te staan. De Drent bouwde de voorsprong ronde voor ronde uit. Meeste moeite had Dekker nog met het inhalen van de vele achterblijvers.

De wedstrijd bij de dames werd een prooi voor Laura Turpijn. De Nijmeegse kwam ook solo over de finish. De wedstrijd van de elite/beloften bij de mannen werd in de laatste ronde beslist door Robbert de Nijs uit Warmenhuizen. Op de laatste meters was hij Erik Groen uit Apeldoorn te snel af.

Voor Bart Barkhuis uit Norg verliep de koers teleurstellend. Al in de eerste ronde kreeg hij pech, zijn stuur zat los, en zag de rest van de wedstrijd als een luxe training.

Organisator Wim Jansen keek tevreden terug op de vierde editie van het mountainbikeweekend. Voor het eerst werd de wedstrijd in juni verreden in plaats van maart. "Het weer is rond deze datum veel beter dan in maart en dus gaan we volgend jaar dit weekend weer in juni organiseren", aldus Jansen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl