Ook in Meppel veel handtekeningen tegen bezuinigingen stadsbus

Initiatiefnemer Martijn Mulder van de petitie
Initiatiefnemer Martijn Mulder van de petitie
MEPPEL - Ook in Meppel zijn veel reizigers tegen nieuwe bezuinigingen op de stadsbus. Chauffeur en actievoerder Martijn Mulder heeft meer dan 500 handtekeningen verzameld.
Mulder gaat de handtekeningen samen met actievoerders uit Hoogeveen komende woensdag aanbieden aan Provinciale Staten. In Hoogeveen hebben 1000 mensen de petitie ondertekend tegen bezuinigingen op het openbaar stadsvervoer.

Het OV-bureau Groningen-Drenthe wil opnieuw 1,8 miljoen euro bezuinigen op het busvervoer, dit keer vooral op de stadslijnen in Meppel, Hoogeveen en Assen. Als de stadslijnen niet twee maar één keer per uur rijden en ’s avonds en in het weekeinde niet of nauwelijks, bespaart het OV-bureau al bijna acht ton.

Volgens actieleiders Martijn Mulder uit Meppel en Nico Takkenberg uit Hoogeveen is er de afgelopen jaren al fors gesneden in de stadsbussen. Een nog lagere frequentie en in de avonduren en weekeinden niet rijden maakt de bus nog onaantrekkelijker. Hierdoor zullen reizigers wegblijven, zo vrezen beiden.

Het OV-bureau neemt 20 juni een definitief besluit over de nieuwe dienstregeling.
Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl