Nieuw project huiselijk geweld Borger-Odoorn

Huiselijk geweld
Huiselijk geweld
EXLOO - In de gemeente Borger-Odoorn gaat een nieuw project van start voor kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Volgens de gemeente gaat het om een voor Drenthe nieuw project onder de naam Praten met kinderen.
Een speciale hulpverlener gaat daarbij, als de ouders het goedvinden, direct het gesprek aan met het kind. Het Centrum voor Jeugd en Gezin krijgt geld voor de uitvoering, gericht op het zoveel mogelijk voorkomen van de directe gevolgen en latere gevolgen van huiselijk geweld.

Directe gevolgen voor kinderen zijn angst, een gevoel van onveiligheid en het ontwikkelen van een trauma. Op de lange termijn hebben slachtoffers van huiselijk geweld een verhoogd risico op roken, obesitas, lichamelijke inactiviteit, depressie, zelfmoordpoging, alcoholisme, drugsgebruik en medicijngebruik. Ook is er een grotere kans dat ze zelf dader of slachtoffer worden van huiselijk geweld als ze volwassen zijn.

De training die de jeugdhulpverleners krijgen wordt verzorgd door Stichting Kopland, die het project eerder al in Groningen ondersteunde

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl