Geen hekken en controles bij rockpodium TT

Feest in Assen (archieffoto)
Feest in Assen (archieffoto)
ASSEN - Er komen geen hekken rond het rockpodium tijdens de TT-nacht, waar Jovink en de Voederbietels optreden. En ook het in brand steken van een reusachtige houten motor gaat niet door.
Dat heeft de gemeente Assen afgesproken na spoedoverleg met organisator Speed Events NL. De organisatie had plannen om vrijdagavond het braakliggende Acmesa-terrein, waar Jovink en de Voederbietels de TT-nacht inluiden, met hekken af te zetten. Ze wilden dan lichte controles uitvoeren op het meenemen van onder meer glas en flessen. Daarmee wilde Speed Events een incident als vorig jaar, waarbij een meisje een glazen fles in haar gezicht kreeg, voorkomen. Maar wethouder Ruud Wiersema heeft daar een stokje voor gestoken. Hij wil dat alles zoveel mogelijk vrij toegankelijk is en dat het publiek zonder controles in en uit kan lopen.

Een houten motor, die wordt opgebouwd uit 250 pallets, gaat uiteindelijk toch niet in de brand, zo is besloten. De organisatie wilde met deze stunt de oude TT-traditie van het ontsteken van vreugdevuren in ere herstellen, maar Wiersema vond dit uit veiligheidsoverwegingen absoluut niet kunnen. De houten motor, die door studenten van de TU Delft in elkaar wordt gezet, wordt nu door Speed Events geschonken aan het TT-Circuit. Wat die ermee gaat doen is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl