Oud-medewerker licht Belastingdienst voor ruim 16 miljoen op

Morgen informeert de Belastingdienst zijn medewerkers verder over de aangekondigde reorganisatie
Morgen informeert de Belastingdienst zijn medewerkers verder over de aangekondigde reorganisatie
VEENDAM - Een oud-medewerker van de Belastingdienst uit Veendam heeft de fiscus voor 16 tot 21 miljoen euro benadeeld. Dat meldt de NOS. De zaak kwam in de media toen in november vorig jaar een inval werd gedaan bij autohandel Bert Kramer in de stad Groningen.
De ambtenaar zou zijn omgekocht door de autohandelaar uit Groningen. Die zou te lage bedragen hebben ingevuld op de aangiftes voor importbelasting (bpm) van auto's die hij importeerde. De Belastingdienstmedewerker keurde de foute aangiftes van de handelaar vervolgens goed. De handelaar betaalde hem met benzine en geld.

Bijtelling

De Belastingdienst liep ruim 7 miljoen euro mis door de bpm-fraude. Daarnaast werd tussen de 8,5 en 14 miljoen euro bij elkaar gesprokkeld door te sjoemelen met de bijtelling van het privégebruik van auto's. Ook zou de ambtenaar betrokken zijn bij belastingfraude door autohandelaren in acht andere gemeentes in Groningen.
Eind vorig jaar werd de Belastingdienstmedewerker opgepakt. Hij is daarna ontslagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl