Veel reacties op meldpunt slecht bereik 112

ASSEN - In de grensstreek kampen veel mensen nog altijd met het probleem dat ze slecht bereik hebben en geen 112 kunnen bellen in noodsituaties.
Omroep Gelderland kreeg hier veel klachten over en besloot een meldpunt op te richten. In enkele weken tijd kwamen er bijna 300 reacties binnen, en niet alleen uit de grensstreek. Niet alleen particulieren hebben last van de 'witte vlekken' in het netwerk van de mobiele providers. Campings bijvoorbeeld zeggen klandizie te verliezen door het probleem. Vakantiegangers willen niet kamperen op een plek waar de telefoonverbinding slecht is, zo blijkt.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts probeert het probleem op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen en zoals het er nu naar uitziet wordt het onderwerp na het zomerreces besproken. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld pleitte onlangs voor een aanpassing in de Telecomwet waardoor providers 100 procent dekking moeten garanderen.

Overigens kunnen ook Drenten die te kampen hebben met slecht bereik hun klacht achterlaten bij het Gelderse meldpunt Geen 112 GLD. De reacties worden verzameld en voorgelegd aan politiek Den Haag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl