Illegale taxichauffers uit Hoogeveen aangehouden

Taxi
Taxi
HOOGEVEEN - Twee illegale taxichauffeurs uit Hoogeveen zijn aangehouden. Eén van de verdachten bleek een bijstandsuitkering te hebben.
De politie werkte samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De zogenaamde snorders werden ontdekt tijdens een controle in Hoogeveen. De sociale recherche van de gemeente heeft de man met de bijstandsuitkering inmiddels gehoord. Waarschijnlijk heeft zijn aanhouding consequenties voor zijn uitkering.

Waarschuwingsbrief

De Inspectie zou de snorders al langere tijd op het oog hebben. Een paar maanden gleden ontvingen ze een waarschuwingsbrief. De derde snorder werd afgelopen weekend bij de controle niet gezien. De inspectie heeft de actie ondernomen naar aanleiding van meldingen en klachten van reguliere taxibedrijven die bij de gemeente waren binnengekomen.

Boetes

De illegale taxichauffers riskeren boetes van 10.000 euro per overtreding, met een maximum van 40.000 euro. Hun werkzaamheden zijn oneerlijke concurrentie voor echte taxibedrijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl