Broer en zus horen cel eisen voor overval op ex-vriend

Het winkelcentrum
Het winkelcentrum
HOOGEVEEN - Tegen een 20-jarige vrouw uit Erm is een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist voor het overvallen van haar ex-vriend in winkelcentrum De Weide in Hoogeveen. Haar 29-jarige broer uit Hoogersmilde hoorde een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk tegen zich eisen voor zijn aandeel in het geweld.
De vrouw uit Erm werd al een tijd lastig gevallen door haar ex-vriend. Tijdens haar relatie zou hij gewelddadig zijn geweest. Volgens de vrouw was zijn bedoeling haar als prostituee te laten werken. Toen de man weer veel smsjes aan haar stuurde, ging de vrouw samen met haar broer en een vriend van hem naar Hoogeveen.

Winkelcentrum

Met een smoes lokte ze haar ex-vriend naar Hoogeveen. Toen hij die avond bij het winkelcentrum aankwam, sprongen de 29-jarige man en zijn vriend bij hem in de auto, verklaarde hij bij de politie. De 20-jarige vrouw zou hem in het gezicht hebben gesneden met een mes. Ook zou het trio hebben gedreigd hem in de kofferbak te stoppen en mee te nemen naar het bos. Verder zouden ze spullen van hem hebben gestolen. Na een tijdje kon de man lopen vluchten en vroeg hij een fietser om hulp, die belde de politie.

Geen geweld

De vrouw wilde in de rechtszaal niets vertellen over het mes. Ook zei ze dat zij alleen met haar ex-vriend wilde praten om hem te laten weten dat hij moest stoppen, maar dat ze geen geweld wilde gebruiken. Volgens de officier van justitie is bewezen dat de jonge vrouw haar ex wel degelijk met het mes heeft bewerkt en zijn auto en telefoon heeft meegenomen. Ook haar broer gebruikte geweld. Dat zijn 35-jarige kameraad eveneens gewelddadig was geweest, kon de aanklaagster niet bewijzen. Daarom vroeg ze vrijspraak voor hem.

Op 1 juli doet de rechtbank uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl