'Opknappen Oranjebuurt Hoogeveen moet doorgaan'

HOOGEVEEN - De Oranjebuurt in Hoogeveen moet gewoon worden opgeknapt. Dat vindt de PvdA. Afgelopen week zette B & W van Hoogeveen dit plan in de ijskast vanwege de onzekere financiële situatie.
Enkele jaren geleden renoveerde Woonconcept voor ruim 5 miljoen euro de huizen in de buurt. De gemeente zou aansluitend het groen, de straten en speelvoorzieningen opknappen. Die laatste plannen zijn al enkele keren uitgesteld. De PvdA betreurt het dat de gemeente nu opnieuw de plannen tot minimaal in het najaar uitstelt. De partij noemt het een klap in het gezicht van de bewoners.

Volgens de Hoogeveense PvdA-fractievoorzitter Inge Oosting is er juist nu weer geld voor stedelijke vernieuwing binnen te halen via de provincie. Maar zo'n bijdrage komt er alleen als de gemeente er ook geld voor over heeft. Hoogeveen greep al eens mis bij een vraag om geld voor stedelijke vernieuwing voor de Oranjebuurt. Nu ligt er volgens Oosting een nieuwe kans die Hoogeveen niet voorbij moet laten gaan. De PvdA komt met een voorstel op 3 juli. Dan praat de gemeenteraad over de projecten die B & W tijdelijk in de ijskast willen uit vrees dat Hoogeveen niet genoeg geld van het rijk krijgt.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl