Coevordenaar krijgt boete voor hennepkwekerij in flat

Hennep
Hennep
COEVORDEN - Voor het kweken van hennep in zijn flat in Coevorden, heeft een 27-jarige man uit Coevorden van de rechter een boete van 1000 euro gekregen. Daarnaast moet hij 3000 euro betalen aan de Staat, omdat hij dat bedrag illegaal zou hebben verdiend aan één oogst.
Op 18 oktober vorig jaar ontdekten agenten na een tip in een slaapkamer van de flat resten van een hennepkwekerij. De Coevordenaar bekende dat hij twee jaar eerder zes hennepplanten had gekocht. Door er steeds stekjes vanaf te halen, had hij in 2012 uiteindelijk een kwekerij van 67 planten. De man ontkende te hebben geoogst. Volgens hem had hij alle planten weggedaan toen zijn bovenbuurvrouw begon te klagen over stankoverlast. Het hoge stroomverbruik weet de man aan zijn vijf aquariums met tropische vissen. Dat geloofde de rechter niet.

De officier van justitie eiste tachtig uur werkstraf tegen de man. De rechter zette die strafeis op verzoek van de advocaat van de man om in een boete.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl