Drenthe kijkt naar Oranje; voorspelling van Fuleco niet uitgekomen

ASSEN - Vol spanning werd in Drenthe weer gekeken naar de wedstrijd van Oranje tegen Australië. Onze eigen Fuleco voorspelde een gelijkspel, maar dat werd het niet. Nederland won met 3-2 van Australië.
Verslaggever Frits Emmelkamp stond in Havelte en zag hoe het eerste doelpunt van het Nederlands elftal werd gescoord. In de Hoofdstraat van Hoogeveen was het druk, veel mensen keken naar de wedstrijd. In een groot café hadden zich tientallen supporters verzameld om op een groot scherm naar de wedstrijd te kijken. Veel vreugde was er vanaf het begin van de wedstrijd niet, pas toen Nederland scoorde en vervolgens won, barste de kroeg in gejuich uit.

De ploeg van bondscoach Louis van Gaal versloeg Australië in Porto Alegre met 3-2. Invaller Memphis Depay maakte in de 68e minuut het winnende doelpunt. Met 6 punten uit twee wedstrijden is Oranje al bijna zeker van een plek in de achtste finales.

Door doelpunten van Arjen Robben en Tim Cahill stond het halverwege 1-1. Mile Jedinak bracht Australië kort na rust uit een strafschop op voorsprong, maar Robin van Persie trok de stand weer gelijk. De aanvoerder van Oranje kreeg ook een gele kaart, waardoor hij de laatste wedstrijd tegen Chili mist. Depay besliste het duel met een zwabberend schot van