Onderhandelingen over verkoop 'rotte kies' Frederiksoord afgebroken

Het Inforium (archieffoto)
Het Inforium (archieffoto)
FREDERIKSOORD - De onderhandelingen tussen eigenaar Grontmij en de Maatschappij van Weldadigheid over de verkoop van het Inforium en het terrein van de voormalige tuinbouwschool in Frederiksoord zijn gestaakt. De Maatschappij van Weldadigheid heeft dat in een brief aan de Grontmij en de provincie Drenthe laten weten.
De Grontmij heeft meerdere pogingen gedaan om plannen te ontwikkelen voor het complex. Maar van al die plannen is niets terecht gekomen. Het terrein staat te koop. De Maatschappij van Weldadigheid, eigenaar van de onderliggende gronden en monumenten in het gebied, wilde het kopen. De Maatschappij wil het gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. Maar de partijen komen niet tot elkaar. Onduidelijk is waarom niet verder wordt gesproken; daarover wil directeur Jan Mensink van de Maatschappij van Weldadigheid niets kwijt. Het zou vooral een verschil van mening zijn over de vraagprijs voor het complex. Tussen vraag en aanbod zitten enkele tonnen. De Grontmij was niet bereikbaar voor commentaar.

Het inforium en het terrein van de voormalige tuinbouwschool worden al jaren niet meer gebruikt en staan te verpauperen. Het terrein van de tuinbouwschool wordt nog wel onderhouden door de stichting Oranjeborg. Voor veel inwoners van Frederiksoord en Wilhelminaoord is de situatie een doorn in het oog, zeker nu het gebied op de nominatie staat om op de Werelderfgoedlijst te komen. Gedeputeerde Rein Munniksma heeft zich eerder opgeworpen om te bemiddelen, zodat er een oplossing komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl