Met vrijwillige chauffeurs mogelijk behoud stadsbus Hoogeveen en Meppel

ASSEN - Gedeputeerde Brink van vervoer gaat toch kijken of hij de bezuinigingen op de stadsbussen in Hoogeveen en Meppel kan verzachten. Bussen met vrijwillige chauffeurs of de invoering van belbussen zijn misschien een manier om de dienstregeling in stand te houden en toch te bezuinigen.
Brink heeft zijn ideeën nog niet concreet uitgewerkt maar wil morgen in het bestuur van het OV-bureau Groningen-Drenthe proberen de bezuinigingen op het openbaar stadsvervoer te verzachten. De gedeputeerde zit in het bestuur van het OV-bureau. Dat wil opnieuw 1,8 miljoen euro bezuinigen op het busvervoer, dit keer vooral op de stadslijnen in Meppel, Hoogeveen en Assen. Als de stadslijnen niet twee maar één keer per uur rijden en ’s avonds en zondag helemaal niet, bespaart dat het OV-bureau al bijna acht ton.

De gedeputeerde is niet gelukkig met de nieuwste bezuinigingen op het busvervoer in Drenthe maar zegt niet anders te kunnen door minder geld van het rijk. "Maar ik blijf erbij dat we snijden in de dienstregelingen op de momentren dat zo weinig mogelijk reizigers er last van hebben," zegt Brink. Volgens de deputeerde rijden er op bepaalde uren in Meppel en Hoogeveen ook stadsbussen rond waar niemand in zit: "dat ga ik niet in stand houden."

Morgen neemt het OV-bureau een definitief besluit over alle busbezuinigingen in Drenthe. Vast staat dat er aan de bezuinigingen op de Asser stadsbussen niets meer verandert. Volgens Brink zijn er genoeg streekbussen die langs de wijken rijden waar de stadsbus verdwijnt.

Eerder hierover

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl