Ook wolven-camera's in Drents natuurgebied

Wolven in Gasselte?
Wolven in Gasselte?
ZWARTEMEER - Ook in Drenthe is een zogenoemde cameraval voor wolven opgezet. Volgens boswachter Bert Versluijs gaat het om twee camera's vlakbij de Duitse grens.
Waar de camera's hangen, willen Staatsbosbeheer en de stichting Wolven in Nederland niet bekendmaken, uit angst dat de apparatuur wordt gestolen of dat mensen bij wijze van grap de foto's zullen saboteren.

In heel Nederland zijn tientallen camera's opgehangen in de hoop een foto te maken van een wolf die de Duitse grens is overgestoken. Vlak over de grens bij Zwartemeer en Twente werden al wolven gefotografeerd, maar het dier is nog niet in Nederland op de gevoelige plaats vastgelegd.

Volgens de Drentse boswachter Versluijs maken de speciale camera's foto's zodra er beweging wordt gesignaleerd. De Drentse camera's zijn nu een paar weken in werking. Tot nu toe zijn er vooral foto's gemaakt van bewegende takken, reeën, marters en hazen. De proef met tientallen camera's langs de Duitse grens heeft nog geen foto van een wolf opgeleverd.

Eerder hierover:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.