Scholen Vledderveen en Vledder fuseren

obs De Heidehoek
obs De Heidehoek
VLEDDERVEEN - Openbare Basisschool De Heidehoek in Vledderveen gaat met ingang van één augustus van dit jaar een fusie aan met openbare basisschool De Hoekstee in Vledder. Wel blijft Vledderveen het komende schooljaar nog open als dislocatie.
Met deze oplossing kunnen de leerlingen van groep acht hun laatste schooljaar nog af maken in Vledderveen. De Medezeggenschapsraden van beide scholen hebben inmiddels hun goedkeuring gegeven aan de fusie. Volgens de ouders is Vledder geografisch gezien de dichtstbijzijnde school die in aanmerking komt voor deze samenwerking.

Basisschool De Heidehoek in Vledderveen, onderdeel van de stichting Talent Westerveld, is het eerste slachtoffer van krimp in de gemeente Westerveld. De school moet na ruim honderd jaar noodgedwongen de deuren sluiten. De leerlingenaantallen lopen in Westerveld de komende jaren fors terug.

De krimp is in Westerveld het grootst van alle Drentse gemeenten. Dat merken bijna alle basisscholen in de gemeente. In totaal staat er inmiddels zo'n 1800 vierkante meter aan schoollokalen leeg. Het leerlingenaantal op OBS De Heidehoek komt vanaf het nieuwe schooljaar ver onder de landelijke opheffingsnorm van 23 leerlingen.

De gemeenteraad van Westerveld moet zich begin juli ook nog uitspreken over de opheffing van de basisschool van Vledderveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl