TT-regisseur: 'Asser TT-kermis verplaatsen'

ASSEN - De TT-kermis van Assen moet verhuizen. De organisatie van de TT Speed Week wil het Veemarktterrein graag gebruiken voor grote artiesten of motorspektakel.
TT-regisseur Arjen de Ruyter zei dat zaterdag in in het Radio Drenthe-programma Cassata. Hij heeft voor sommige activiteiten in de TT Speed Week behoefte aan een groter terrein in de binnenstad voor concerten en stuntshows. Het Veemarktterrein is volgens hem daarvoor de enige juiste locatie in het stadscentrum, waar zoiets zou kunnen. "Dus als er mogelijkheden zijn om de kermis te verplaatsen, dan graag."

Lintkermis

Een alternatieve, grote locatie voor de kermis is er volgens De Ruyter niet direct. "De kermis zou in een aantal straten kunnen worden ondergebracht. Een zogenaamde lintkermis, net als in Tilburg," aldus De Ruyter. "Maar dat kan alleen als de hulpverleningsdiensten het ook zien zitten. Als die meteen nee zeggen, dan is het verhaal snel over."

De Asser TT-kermis wordt sinds 1953 op het Veemarktterrein gehouden. En de TT-regisseur realiseert zich dat hij een 'precair' onderwerp aansnijdt. "Maar die discussie moeten we nu toch echt aan om mogelijk volgend jaar wel een goede locatie te hebben."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl