Huis ter Heide eist aanpassing gevaarlijke kruising na nieuw ongeluk

HUIS TER HEIDE - Bij inwoners van Huis ter Heide is de maat vol nadat vrijdag voor de tweede keer in enkele maanden tijd een kind is aangereden op het kruispunt Norgervaart/Domeinweg. Zij willen dat de provincie actie onderneemt.
De oversteek van de N373, waar het verkeer 80 kilometer per uur mag rijden, ligt op de doorgaande route van honderden leerlingen die in de wijk Kloosterveen in Assen naar school gaan. De 9-jarige Rhodé Visscher raakte daar vrijdag zwaargewond. Het meisje vloog na de aanrijding zo'n vijf meter door de lucht, landde op haar hoofd en brak haar nek.
Vader Martin Visscher en de voorzitter Bert de Jonge van Belangenvereniging Huis ter Heide willen nu snel maatregelen van de provincie. In eerste instantie moeten er volgens hen snelheidsremmende maatregelen komen door het plaatsen van borden of verkeerslichten. Daarnaast moet de oversteekplaats duidelijker gemarkeerd worden. Op de lange termijn willen de bewoners een andere inrichting van de weg bij het kruispunt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl