Bewoners De Walhof voelen zich bedonderd

PROVINCIE - BOVENSMILDE- Bewoners van appartementencomplex De Walhof in Bovensmilde voelen zich bedonderd door woningcorporatie Actium en GGZ Drenthe.
In het pand staan vier appartementen leeg en daarin worden binnenkort een aantal cliënten van GGZ Drenthe geplaatst. Volgens de bewonerscommissie gaat het om ex-verslaafden. De bewoners van De Walhof zijn boos omdat Actium eerder zou hebben toegezegd dat er geen ex-verslaafden in appartementencomplex zouden worden geplaatst.

Reactie Actium

Actium-directeur Elles Dost zegt dat de cliënten die in het appartementencomplex komen wonen zorgvuldig zijn gekozen. Het gaat om mensen van middelbare leeftijd met een beperking. Verstandelijk zitten de mensen op een niveau van een 70- of 80-jarige. De cliënten wonen nu nog bij de GGZ, maar kunnen inmiddels zelfstandig wonen volgens Dost.

Aanstaande woensdag is er een bewonersmiddag in De Walhof waarbij bewoners en buurtgenoten vragen kunnen stellen aan GGZ over de nieuwe gasten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl