Ongeluk levert kunstwerk op

HOOGEVEEN - Een bijna vergeten ongeval bij Hoogeveen heeft na jaren een kunstwerk opgeleverd.
Dankzij foto's van een wegenwacht heeft kunstenaar Frank Stringa een schilderij van zijn eigen panne gemaakt. Stringa vindt het beeld van zijn kapotte landrover langs de kant van de weg in Hoogeveen zo sterk, dat hij het niet verloren wil laten gaan. Nu hij er een schilderij van heeft gemaakt, hoopt hij dat het beeld voor altijd herinnerd wordt.

Ten tijde van de autopech kwam Stringa als dienstplichtig militair van een automonteur in Utrecht. Op de weg naar Assen verloor hij zijn achterwiel vlakbij het toen net nieuwe klaverblad bij Hoogeveen. Opmerkelijk genoeg bleef het wiel aan de wagen zitten, maar het stak wel 60 centimeter met wielas en al uit.

22 jaar na het ongeval krijgt de wegenwacht, die toen hielp, het kunstwerk overhandigd. Redder in nood Roelof Anninga is zeer verheugd met het schilderij en geeft het zeker een mooi plekje in zijn huis. Als dank heeft Frank Stringa een bloemetje gekregen van de ANWB.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl