'Stroeve samenwerking DvhN en LC'

Tientallen journalisten wegbezuinigd bij DvhN
Tientallen journalisten wegbezuinigd bij DvhN
ASSEN - De samenwerking tussen het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant verloopt erg stroef. Dat meldt Villamedia, het vakblad voor journalisten, op zijn website.
Sinds oktober werken beide kranten samen als één redactie, maar er zijn nog steeds twee verschillende hoofdredacteuren die zorgen dat hun krant een eigen stijl behoudt. Dit zorgt voor veel stress bij de Friezen. 'De samenwerking vreet energie. Die kunnen we beter gebruiken voor het maken van een betere krant', staat in de notulen van een werkoverleg.

Een werkgroep bij de Leeuwarder Courant wil dat de Friezen weer een eigen cultuur-, sport- en economieredactie krijgen. Nu worden deze onderdelen van de krant in samenwerking met het Dagblad van het Noorden gemaakt. De redactie in Leeuwarden is bang dat dit tot ruzie leidt met het Dagblad van het Noorden. 'Hoe kunnen we Groningen verkopen dat Friesland het anders wil doen?'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.