Cel geeist tegen stelende en helende Emmenaar

Justitie
Justitie
EMMEN - Voor drie bedrijfsinbraken, heling en de diefstal van een telefoon eiste de officier van justitie dinsdag acht maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk tegen een man uit Emmen.
De 25-jarige man werd in de nacht van 28 december 2012 als enige gepakt van het groepje mannen met wie hij op inbrekerspad was. Een eerste poging om in te breken bij een bedrijf aan de Westerbracht in Emmen mislukte. Later die nacht lukte het wel om binnen te komen in een loods aan de Oosterbracht. Daar stalen de mannen voor 1800 euro aan gereedschap. Volgens de Emmenaar gingen ze daarna naar een garage aan de Albatrosstraat, waar ze via een raam naar binnen gingen. Ze stalen een Mercedes en reden ermee dwars door een roldeur van het bedrijf om weg te komen.

De Mercedes werd leeg teruggevonden in Emmer-Compascuum. Een politiehond vond de 25-jarige Emmenaar in een tuin in de buurt, waar hij zich had verstopt. De man bekende alles, maar zei in de rechtszaal dat hij eigenlijk niet wilde inbreken en dat het initiatief van zijn kompanen was uitgegaan. Ze wilden wat extra geld verdienen voor oud en nieuw.

Verder wordt de man verdacht van het kopen van gestolen seksartikelen, heling dus. Via een man in de kroeg kocht hij wat speeltjes voor zijn vriendin. Dat ze gestolen waren, wist hij naar eigen zeggen niet. Dat geloofde de aanklaagster niet. Ook de diefstal van een telefoon, begin dit jaar, ontkende de Emmenaar. Toch is er volgens de officier genoeg bewijs dat hij de dader was.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl