Jaap van der Heide vijfde redder Huis ter Heide

redders02
redders02
ASSEN - De zoektocht naar de vijfde redder van Thalling Blüm uit Zeijen is voorbij. Jaap van der Heide uit Assen herkende zichzelf, toen hij gisteravond het artikel Dappere redders gehuldigd las op de app van RTV Drenthe.
Op 28 februari vorig jaar raakte Blüm met zijn auto te water in de Kolonievaart bij Huis ter Heide. Even daarvoor was een vogel tegen de ruit van zijn auto gevlogen, waardoor hij de macht over het stuur verloor.

Van der Heide passeerde met zijn diepvriesauto de plek van het ongeluk en zag een vrouw op de weg paniekerig staan zwaaien. Verschillende auto's reden door, maar van der Heide stopte. "Ze riep hij zit er nog in. Ik begreep eerst niet wat ze bedoelde. Maar er bleek een auto in het water te liggen".

Omdat Van der Heide z'n diepvriesauto midden op de weg had staan, stopten vervolgens ook andere auto's. Drie mannen uit die wagens sprongen direct het water in om Blüm te helpen. Van der Heide werd er op uit gestuurd om touw te halen. Nadat hij een stuk touw had gekregen bij een camping in de buurt, snelde hij terug naar de plek van het ongeval en kon Blüm nog net een helpende hand bieden om op het droge te komen.

De vier redders van Blüm die al bekend waren, kregen gisteren de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl