Acties helpen, bezuiniging op stadsbussen wordt verzacht

ASSEN - De bezuinigingen op de stadsdiensten in Assen, Meppel en Hoogeveen zullen niet zo scherp zijn als eerder de bedoeling was. Dat maakte gedeputeerde Henk Brink bekend. Volgens hem zijn de scherpe kantjes er van af.
Het OV-bureau Groningen/Drenthe heeft de nieuwe dienstregeling voor 2015 vastgesteld. Het was de bedoeling dat de stadsbussen overdag minder zouden gaan rijden. Dat is nu van de baan. Wel stoppen de bussen vanaf december na acht uur 's avonds, ook verdwijnen de stadsdiensten op zondag.

De handtekeningen en zienswijzen van reizigers hebben volgens Brink zeker een rol gespeeld bij het besluit. De gedeputeerde ziet 2015 als een overgangsjaar. In 2016 moet er wel verder ingegrepen worden. Brink wil 2015 gebruiken om samen met de betrokken gemeenten naar oplossingen te zoeken. Hij denkt aan het inzetten van vrijwilligers.

Meppel

In Meppel blijft de stadsdienst twee keer per uur rijden tussen Berggierslanden, Koedijkslanden, het station en Oosterboer. De bussen rijden tot 20.00 uur. De ritten op zondag vervallen. Wel is er op zondag een LijnBelbus, via Berggierslanden, Koedijkslanden en het station.

Hoogeveen

De bestaande lijn 1 (Schutlanden en Trasselt) blijft gehandhaafd in de huidige vorm, maar tot 20.00 uur en de zondag vervalt. Lijn 2 (Wolfsbos en Krakeel) rijdt overdag twee keer per uur, tot 20.00 uur. De zondag vervalt.

Assen

Alle stadsdiensten blijven nog voor een jaar behouden met midi-bussen.

Eerder hierover

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl