Langzaamrijdende vrachtwagenchauffeur voor de rechter voor dodelijk ongeval

De auto van het slachtoffer
De auto van het slachtoffer
ZWINDEREN - Voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval is tegen een 53-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur een half jaar cel en twee jaar rijontzegging geëist.
Vorig jaar februari reed de man met een veel te lage snelheid over de A37 bij Zwinderen. Een 26-jarige automobilist uit Ter Apel botste achterop de vrachtwagencombinatie. Hij kwam daarbij om het leven.

Uit gegevens van de tachograaf bleek dat de chauffeur met 26 kilometer per uur invoegde op de snelweg. Volgens de officier van justitie werkte waarschijnlijk ook een deel van zijn verlichting niet. De chauffeur verklaarde tegenover de politie dat hij bij het wegrijden niet goed snelheid kon maken en dat er meerdere storingslampjes brandden. Omdat hij bij een controle niks kon vinden, besloot hij toch de snelweg op te gaan.

De vrachtwagenchauffeur was niet bij de rechtszaak aanwezig. Het Openbaar Ministerie heeft hem volgens de officier niet meer kunnen traceren. De rechtbank doet op 8 juli uitspraak.

Eerder hierover:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.