Langzaamrijdende vrachtwagenchauffeur voor de rechter voor dodelijk ongeval

De auto van het slachtoffer
De auto van het slachtoffer
ZWINDEREN - Voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval is tegen een 53-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur een half jaar cel en twee jaar rijontzegging geëist.
Vorig jaar februari reed de man met een veel te lage snelheid over de A37 bij Zwinderen. Een 26-jarige automobilist uit Ter Apel botste achterop de vrachtwagencombinatie. Hij kwam daarbij om het leven.

Uit gegevens van de tachograaf bleek dat de chauffeur met 26 kilometer per uur invoegde op de snelweg. Volgens de officier van justitie werkte waarschijnlijk ook een deel van zijn verlichting niet. De chauffeur verklaarde tegenover de politie dat hij bij het wegrijden niet goed snelheid kon maken en dat er meerdere storingslampjes brandden. Omdat hij bij een controle niks kon vinden, besloot hij toch de snelweg op te gaan.

De vrachtwagenchauffeur was niet bij de rechtszaak aanwezig. Het Openbaar Ministerie heeft hem volgens de officier niet meer kunnen traceren. De rechtbank doet op 8 juli uitspraak.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl