Waarschuwingsborden geplaatst bij gevaarlijke oversteek Huis ter Heide

HUIS TER HEIDE - Bij de gevaarlijke oversteek Norgervaart/Domeinweg in Huis ter Heide zijn waarschuwingsborden geplaatst. Inwoners van het dorp trokken deze week aan de bel bij de provincie, zij eisten veiligheidsmaatregelen.
Bij de inwoners was de maat vol nadat vrijdag voor de tweede keer in een paar maanden tijd een kind werd aangereden bij de oversteek. De 9-jarige Rhodé Visscher raakte bij de aanrijding zwaargewond.

De oversteek van de N373 ligt op de doorgaande route van honderden leerlingen die in de Asser wijk Kloosterveen naar school gaan. Zij moeten met de fiets de weg oversteken, terwijl het verkeer daar 80 kilometer per uur mag rijden. De vader van Rhodé en de Belangenvereniging Huis ter Heide willen snelheidsremmende maatregelen en een duidelijke markering van de oversteekplaats door bijvoorbeeld borden of verkeerslichten. Op lange termijn willen de bewoners een andere inrichting van de weg ter hoogte van de oversteek.

De verzoeken lijken inmiddels effect te hebben gehad. Zowel bij de oversteek van de Domeinweg, als bij een oversteek even verderop bij de Koelenweg zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl