Gevaarlijke Aziatische tijgermug ontdekt in Assen

ASSEN - De Aziatische tijgermug is ontdekt bij een bandenhandel op een bedrijventerrein in Assen. De Nederlandse Voedel- en Warenautoriteit heeft vier muggen gevonden.

De mug kan mogelijk infectieziekten overbrengen, zoals knokkelkoorts en het West-Nijlvirus. Daarom heeft de Nederlandse Voedel- en Warenautoriteit maatregelen genomen om de mug te bestrijden. Mogelijke broedplaatsen worden verwijderd of behandeld.


Bedrijven en omwonenden van het bandenbedrijf hebben een brief gekregen over de maatregelen die genomen worden tegen tijgermug. In de omgeving van het bedrijf maakt niemand zich zorgen over de mug.


In augustus 2013 werd ook een exemplaar van het insect gevonden bij een bandenhandelaar. Het insect wordt vaker aangetroffen in geïmporteerde banden, omdat het zich graag nestelt in achtergebleven plasjes regenwater in de banden. De Nederlandse Voedel- en Warenautoriteit kan niet zeggen of de gevonden muggen de winter in Nederland hebben overleefd of dat het gaat om muggen die in een nieuwe partij banden zaten.Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: