PvdA Coevorden op de bres voor bibliotheken

COEVORDEN - De PvdA in de gemeente Coevorden legt zich niet neer bij de dreigende sluiting van bibliotheken in de buitendorpen. De filialen gaan dicht als de geplande gemeentelijke bezuinigingen doorgaan.
Voorzitter Jan van Selm van de bibliotheken schetste dinsdagavond een somber toekomstbeeld. Hij deed een beroep op de politiek om nog eens goed na te denken. De PvdA lijkt daar gevoelig voor. Volgens raadslid Betty Hoogeveen wil haar partij bekijken of de bibliotheken ontzien kunnen worden. Ze zegt wel dat het een lastige discussie wordt, omdat de raad dan alternatieve bezuinigingen moet aandragen.

Ook het PAC is niet blij met de bezuinigingen op sport en cultuur. De partij spreekt van kaalslag. PAC-raadslid Herman Scholte vindt dat er volgende week nog geen besluiten moeten worden genomen. Hij wil met een motie komen om tot november de tijd te nemen om met de sportclubs en culturele instellingen te kunnen overleggen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl