Gemeente Emmen in hoger beroep om drugspanden

EMMEN - Burgemeester Cees Bijl legt zich niet neer bij het besluit van de rechtbank Noord Nederland dat hij een woning in Nieuw-Dordrecht onterecht heeft gesloten. Bijl draaide vorig jaar mei de deur op slot nadat er 245 hennepplanten in een stacaravan op het terrein werden aangetroffen.
De gemeente Emmen heeft als beleid dat woningen en bedrijfspanden voor drie maanden op slot gaan als er meer dan 50 gram drugs of 20 hennepplanten worden aangetroffen. Maar volgens de rechtbank heeft Bijl het besluit in het geval van Nieuw-Dordrecht onvoldoende gemotiveerd. Ook noemt de rechter het sluiten van de woning te kort door de bocht.

Bijl is het niet met de rechtbank eens en zegt dat de gemeente in hoger beroep gaat bij de Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Volgens Bijl heeft hij genoeg redenen om de woning op slot te draaien. Ook voelt hij zich gesterkt door de voorzieningenrechter. Die heeft de burgemeester in vier andere zaken in het gelijk gesteld.

Bijl gaat daarom de komende tijd gewoon door met het sluiten van woningen of bedrijfspanden als er drugs wordt aangetroffen. Hij doet dit om de leefbaarheid van buurten veilig te houden. In iets minder dan twee jaar tijd zijn al meer dan 50 panden voor drie maanden gesloten.

Het is nog onduidelijk wanneer de gemeente Emmen voor de Raad van State moet verschijnen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl