Zeelenberg: Lorenzo gaat strijden om overwinning

MOTORSPORT - Jorge Lorenzo gaat tijdens de TT meestrijden om de overwinning. Dat hoopt de teammanager van de Spanjaard, Wilco Zeelenberg.
Lorenzo kende een tegenvallend begin van het seizoen in de MotoGP. De wereldkampioen van 2010 en 2012 staat na zeven races op de vierde plaats in het WK-klassement. "Het eerste deel van het seizoen valt enorm tegen", zegt Zeelenberg. "De veranderde regels zijn nadelig geweest voor Lorenzo. Daardoor werd hij beperkt in zijn capaciteit als rijder."

Inmiddels heeft Lorenzo zijn draai beter gevonden en laat hij zich weer van voren zien. "Er is een omslag gaande. Marquez heeft tot nu toe alle races gewonnen, maar het verschil wordt kleiner en de competitie groter."

Zeelenberg heeft vertrouwen in het weekend in Assen. "De grip is goed en ik hoop dat we de hele wedstrijd kunnen knokken voor de overwinning. Het weer gaat een belangrijke rol spelen. Nat of droog is van wezenlijk belang voor het resultaat. Als het echt nat wordt valt er geen peil op te trekken en is het een kwestie van dobbelen."

Meer over de TT op onze speciale webpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl