Rabat en Kallio favoriet in Moto2 klasse

MOTORSPORT - Esteve Rabat lijkt na de laatste twee Grand Prix, in Mugello en Catalunya, de onbetwiste favoriet voor de wereldtitel in de Moto2-klasse. 'Tata', zoals de Spanjaard liefkozend wordt genoemd, heeft door de zeges in Italië en Spanja, de voorsprong op zijn Finse teamgenoot Mika Kallio vergroot van 9 naar 34 punten.
Toch is Kallio een geduchte concurrent voor Rabat. De ex MotoGP-coureur won de GP van Jerez en Le Mans en er lijken geen stalorders te zijn in het team Marc VDS Racing.

De 'gepromoveerde' coureurs Maverick Vinales (3e in de stand met 89 punten, Rabat heeft 149 en Kallio 115), Luis Salom (6e met 59 punten) en Jonas Folger (8e met 47 punten) zijn naast Dominique Aegerter (4e met 71 punten) kanshebbers voor de zege zaterdag. Met name Salom en Folger kenden een moeizaam begin van het seizoen, maar hebben hun Kalex-machine steeds beter onder controle.

Top 3 Jaap Hoogeveen:
1. Mika Kallio
2. Esteve Rabat
3. Jonas Folger

Meer over de TT op onze speciale webpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl