Hotel de Jonge vangt bot bij de rechter over TT-podium

GRONINGEN - Hotel de Jonge in Assen heeft het kort geding tegen de gemeente Assen over een eigen podium tijdens de TT-nacht verloren. Volgens de rechter is het verzoek om zelf een muziekpodium in de Brinkstraat neer te zetten te laat ingediend en het advies is dan ook om dit volgend jaar eerder doen.
De gemeente staat een eigen podium tijdens de TT-nacht niet toe, omdat de doorstroming van het publiek hierdoor in gevaar zou komen dat kan voor onveilige situaties zorgen. De hulpverleningsdiensten hebben een negatief advies gegeven.

Volgens David Maas van Hotel de Jonge is de doorstroming geen enkel probleem, omdat een aantal andere podia zijn verplaatst. Daardoor is er volgens hem voldoende ruimte ontstaan. Bovendien denkt hij dat het officiële muziekprogramma minder publiek zal trekken dan voorheen. Hij is teleurgesteld , maar verwacht hoe dan ook een feestje tijdens de TT-nacht en gaat er het beste van maken. "We wisten dat we weinig kans maakten bij de rechter, maar we dachten we proberen het gewoon".

Eerder hierover:


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl