Valentino Rossi: beter dan vorig jaar

MOTORSPORT - Valentino Rossi is klaar voor de 84ste Dutch TT. De populaire Italiaan zegt beter in vorm te zijn dan vorig jaar, toen hij in Assen won.
De winst van Rossi vorig jaar was zijn eerste zege sinds lange tijd. Hij stond al sinds oktober 2010 droog, maar kwam in Assen eindelijk weer eens als eerste over de finish. "Ik ben nu beter in vorm dan toen", zei Rossi vandaag op een persconferentie. "Ik ben dit seizoen tot nu toe sneller op alle circuits. Maar Marc Márquez is ook sneller dan vorig jaar, dus ik zal tot het uiterste moeten gaan", aldus de nummer twee in de WK-stand.

Rossi heeft na zeven van de achttien Grand Prix 58 punten achterstand op Márquez, die tot nu toe alle races won. Een zege zou dus zeer welkom zijn voor de Italiaan. Cruciaal voor een goed resultaat is volgens hem een goede kwalificatie. "De eerste startrij zou natuurlijk geweldig zijn, maar een positie bij de eerste vijf is ons streven. Met name in de eerste ronden is de Yamaha zeer sterk, dus in de beginfase moeten we het verschil maken", aldus Rossi.

Tijdens de TT kunnen bijzondere dingen gebeuren, weet Rossi. "Het TT-circuit is een speciale plek. Vooral het laatste deel van het circuit is erg snel. Dan gaat er veel adrenaline door je lichaam."

Meer over de TT op onze speciale webpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl